Yemek

AİRFRYER TARİFLERİ

AİRFRYER’DE PRATİK BİR ŞEKİLDE YAPILABİLECEKLER

Gelişen teknoloji, yaşam standartları, sağlıklı yaşam trendi gibi durumlar mutfaklarda kullanılan aletlerin de değişimini beraberinde getirdi. Son dönemlerde adından sıklıkla söz ettiren airfryer modelleri de bu değişimin bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Sağlıklı ve pratik yiyecekler hazırlamanızı sağlayan airfryer mutfakta çok fazla zaman geçiren kişiler için âdeta kurtarıcı haline geldi. 

Günümüz dünyasında hızlı yaşam temposu hâkim olduğundan saatlerce yemek hazırlamak zorlaştı. Mutfaklarda geçirilen zamanların son derece değerli olma durumu yemek hazırlamak için kullanılan araç ve gereçlere teknoloji ile yenilikler getirdi. Bu yenilikler zamanın verimli kullanılmasının yanı sıra daha sağlıklı yiyecekler hazırlanması için tasarlandı. Bu yenilikçi olan ürünlerden biri de lezzetli yemekler hazırlamanızı sağlayan airfryer aletidir. Airfryer hava fritözü olarak da bilinen küçük ev aletidir. Airfryer ile minimum yağ kullanarak istediğiniz yemeği pişirebilirsiniz. Ayrıca hiç yağ kullanmadan da yemek pişirebileceğiniz bu alet size sağlıklı yaşam kapılarını açar. Geleneksel kızartma yöntemlerinden daha kullanışlı ve pratik ve ayrıca zamandan tasarruf edebileceğiniz bir seçenek arıyorsanız airfryer tam size göre. Airfryer tarif önerileriyle yemeklerinizin lezzetine yeni bir dokunuş ekleyebilirsiniz.

AİRFRYER ALINIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Mutfağınız ve yaşam tarzınız için ideal olan fritözü arıyorsanız bazı kriterlere dikkat etmeniz gerekir. Öncelikle misafir yoğunluğuna veya aile bireyleri sayınıza göre pişirme haznesinin büyüklüğünü göz önünde bulundurarak seçim yapmanız son derece önemlidir. Yalnız yaşıyorsanız küçük tepsiye sahip ürünler sizler için daha ideal olabilir. Kalabalık bir çevreniz ve aileniz varsa büyük tepsiye ve hazneye sahip Airfryer sizin için daha doğru olacaktır. Bunun yanı sıra cihazın sahip olduğu fonksiyonlara göz atarak ihtiyacınızı belirleyebilirsiniz. Her modelde farklı ek fonksiyonlar yer alır. İyi bir araştırma sonucu ihtiyacınız olan ürünü bulabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse bu küçük ev aletinin közde pişirme özelliği birçok kullanıcının dikkatini çekerken bazıları ihtiyaç duymaz. Bu gibi farklı pişirme yöntemlerini inceleyerek size en uygun olan cihazı tespit edebilirsiniz. Konuşabilen ürünler de son derece dikkat çeken modeller arasında yer alıyor. Bu özellik sayesinde yemeğinizin hazır olduğundan sürekli kontrol etmek zorunda kalmadan haberdar olursunuz. Siz diğer işlerinizle ilgilenirken bu işleri bölüp yemeği kontrol etmenize gerek kalmadan cihaz size yemeğinizi hazırlar ve hazır olunca size haber verir. 

Kaliteli bir cihaz satın almanız hem daha sağlıklı olacaktır hem de uzun yıllar boyunca kullanmanızı sağlayacaktır. Herhangi bir sorun yaşamadan uzun yıllar boyunca bu kurtarıcı ev aletini kullanmak istiyorsanız kaliteli bir cihaz satın almanız önemlidir. Piyasada bulunan birçok airfryer modelini karşılaştırarak ihtiyacınız ve özellikleri doğrultusunda seçim yapabilirsiniz. Renk ve boyut bakımından mutfağınıza uyumlu olan hava fritözünü seçerek mutfağınızdaki uyumun devamını ve şıklığını sağlayabilirsiniz. 

AİRFRYER FRİTÖZ KULLANIMI

Herkesin dilinde ve mutfağında olan Airfryer kullanımı satın almak isteyen herkesin aklındaki sorulardan biri haline gelmiştir. Hava fritözünün doğru kullanımı sayesinde hem lezzetli yiyecekler hazırlayabilir hemde zamanınızı kendinize ayırabilirsiniz. Cihazın nasıl kullanılacağını bilmek son derece önem taşıyor. Cihaz kullanımı sırasında bazı kriterlere dikkat ederek cihazın ömrünü uzatır aynı zamanda beklentinizin çok ötesinde yiyecekler hazırlayabilirsiniz. Airfryer kullanımı ile ilgili bazı püf noktalar vardır ve bu püf noktalara dikkat ederseniz beklentiniz fazlasıyla karşılayacak bir cihazla tanışmış olursunuz. Airfryer fritözden maksimum seviyede yararlanabilirsiniz:

Öncelikle hangi yemek için hangi ısı ayarına ihtiyaç olduğunu bilmeniz gerekir. Gereğinden fazla veya az ısı ile pişirmeye çalışacağınız yemek tam anlamıyla size beklediğinizi vermez. Ya çok pişmiş ya da pişmemiş olarak sonuçlanır. Her yemek pişirmeden sonra cihazın özenli bir şekilde temizlenmesi sağlık açısından son derece önemlidir. Burada önemli olan diğer nokta ise doğru bir şekilde temizleme işleminin yapılması gerektiğidir. Çünkü yanlış temizleme yöntemi sonucunda cihazın kullanım ömrünü kısaltma riski taşır. Hava fritözü cihazını kullanmadığınız zamanlarda fişinin mutlaka çekik olması güvenlik açısından önemli bir konudur. Satın aldığınız Airfryer cihazının pişirme haznesine alabileceğinden daha fazla yemekler koymanız arızalarla yol açabilir. Bu gibi püf noktalara dikkat ederek ürünü daha uzun süre sağlıklı yiyecekler hazırlayarak kullanabilirsiniz. Pişirme tepsisine koyulan yiyeceklerin hangi derecede ve programda pişirilmesi gerektiğini bildikten sonra bu programı ayarlayarak başlat butonuna basmanız yeterli olacaktır. 

AİRFRYER KULLANMANIN AVANTAJLARI NELERDİR?

Daha az yağ ile daha sağlıklı yemekler hazırlayan Airfryer birçok farklı avantaj sunar. Yemeklerin daha besleyici olmasını ve besin değerini korumasını sağlayan hava fritözü ile vitaminler ölmeden daha sağlıklı beslenme olanağı tanır. Geleneksel pişirme yöntemlerinde patates kızartması yarım tencere yağ ile olurken bu cihazda sadece 1 yemek kaşığı ile tepside bulunan tüm patatesleri kızartabilirsiniz. Bu durumda hem daha sağlıklı hem de saha tasarruflu patates kızartması yemiş olursunuz. Özellikle diyet programı uygulayan kişiler için son derece mantıklı bir cihazdır. Airfryer, yiyecekleri içten dışa doğru mükemmel bir şekilde pişirmek için hava sirkülasyonu teknolojisini kullanır. Bu şekilde yiyeceklerin dışı çıtır olurken içi yumuşak ve lezzetli olur. Yemek hazırlarken genelde mutfaklar yağdan kirlenir, airfryer de bu sorun ortadan kalkarak daha az temizlik yapmanızı yani zamanınızın size kalmasını destekler. Cihazın pişirme tepsisi yerinden çıkabildiği için çok daha iyi bir şekilde temizlemenizi sağlar. Normal fırınlardan daha hızlı bir şekilde yemek pişirebilmesi yoğun geçen iş gününün ardından size büyük avantaj sağlar. Normal yemek pişirme yöntemlerinde özellikle bazı yemekler pişerken tüm evi koku sarar, ama airfreyde çok daha az koku ile yemek pişirirsiniz. Böylece mutfağınızda ve evinizde hoş olmayan kokuları önlemiş olursunuz.

Airfrey de birçok yemek türünü pişirebilirsiniz, bunun yanı sıra tatlı pişirebilme özelliğine sahip olan cihazla birbirinden farklı lezzetler deneyebilir çok daha sağlıklı beslenmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Sizler de pratik ve hızlı bir şekilde yemek pişirmek ve bunu yaparken keyif almak, enerjiden tasarruf etmek istiyorsanız Airfryer cihazlarını tercih edebilirsiniz. 

Airfryer Tarifleri - Airfryer'de Pratik Bir Şekilde Yapılabilecekler

LEZZETLİ AİRFRYER TARİFLERİ

Birçok farklı lezzeti hazırlayabileceğiniz Airfryer cihazında yapabileceğiniz birkaç tarifi sizler için derledik. Bu alette birçok farklı lezzet hazırlanabilir kekten, ızgaraya, hamur işinden sufleye, makarnadan köfteye envaı çeşit yemek türlerini kolaylıkla ve keyifle hazırlayabilirsiniz. Sizlerde tarif listenize sağlıklı seçenekler eklemek istiyorsanız aşağıdaki tariflere göz atabilirsiniz.

AİRFRYER’DA ACILI TAVUK KANATLARI

8 adet tavuk kanadı – 3 yemek kaşığı sıvı yağ – ½ çay kaşığı tuz – ½ çay kaşığı karabiber – ½ çay kaşığı acı toz kırmızı biber – ½ çay bardağı barbekü sos – 2 yemek kaşığı acı sos

Yapılışı; Tavuk kanatlarının üzerine bıçakla çizikler atarak bir kapta diğer tüm malzemeleri hazırlayıp kanatları içerisine atın ve iyice karıştırın. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Airfryer cihazını tavuk modunda çalıştırın ve 3 dakika kadar ısınmaya bırakın. Isınmış olan hazneye tavukları yerleştirin ve pişirmeye bırakın. Her 3–4 dakikada bir hazneyi çıkarıp tavukları ters düz etmeye özen gösterin bu şekilde tavukların her tarafı eşit şekilde pişmiş olacak. Bu işleme tavuk kanatları kızarana kadar yaklaşık 13 dakika kadar devam edin. İşlem bitince afiyetle yiyebilirsiniz. 

AİRFRYER’DA SUFLE TARİFİ

2 adet yumurta – 1 yemek kaşığı toz şeker – 1 yemek kaşığı un – 2 yemek kaşığı tereyağı – 150 gram sütlü çikolata

Sufle hamurunu hazırladıktan sonra Airfryer’ı 190 derecede 8 dakika kek modunda pişirmeye ayarlayın. 8 dakika sonunda harika suflenizi airfreyden çıkarın ve üzerine pudra şekeri serperek afiyetle yiyin.

Airfryer cihazında bunlar gibi pek çok farklı tarifi hazırlayabilir pratik ve sağlıklı beslenmenin keyfini çıkarabilirsiniz.